Bp Rekonstrukció vs. Sziget: reklámízű csetepaté

bprekon

Összetűzésbe keveredett a főváros lakhatóbbá tételén munkálkodó Budapest Rekonstrukció városszépítő aktivista csoport és a Sziget fesztivál szervezőgárdája. Az önkényes padfestéssel és illegális közterület-szépítéssel foglalkozó társaság ugyanis megállapodott a Szigettel: molinót helyeznek el a hírhedt "K" hídon, mely tartalmazza az ojjektum esztétikai felújításának tényleges költségeit. (A Kultplay számára megküldött anyag forintilag ugyan nem bocsátkozik részletekbe, a BR korábbi akciói alapján viszont merészen következtetünk: rozsdamaró és festék kéne mindössze az ocsmányság rendbetételéhez, az önkormányzat ezzel szemben komolyabb pályázatban gondolkodik, ha egyáltalán, eközben azonban nem történik semmi).

 "A Sziget szervezői az utolsó pillanatban úgy döntöttek, hogy ezt az akciónkat mégsem vállalják a közelgő választások miatt." - áll a közleményben. "A molinó elhelyezésével párbeszédet szerettünk volna kezdeményezni Budapest egyre romló esztétéikai állapotáról." A BR most visszavág: mivel az elutasítást "a szabad véleménnyilvánítás önérdekű cenzúrájának" tartják, válaszként padot ajándékoznak Budapestnek, melyet a Szigeten lehet birtokba venni 9-10-11-én, az Octopus összművészeti helyszínen.

A csoport tervei szerint a pad segítségével kötetlen beszélgetések zajlanak majd a magyar főváros szánalmas állapotjáról. Emailben megkerestük a Sziget sajtóirodát egyetlen kérdéssel: "igaz-e a Bp Rekonstrukció vádja, miszerint politikai okból mondták vissza az együttműködést?" Eddig nem kaptunk választ, ha mégis, kiposztoljuk ide.

razo | 2006.08.10. 09:46 | link | Komment | Megosztom

gerilla budapest

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.