Beszállt a Viacom a Skype online tévéjébe

jcomMegállapodott a Viacom médiagigásszal tegnap a Joost néven fejlesztés alatt álló webtévés vállalkozás - értesültünk a projekt hírleveléből. A korábban Venice munkacímen futott új biznisz hátterében a Skype egykori tulajdonosai, Janus Friis és Niklas Zennström állnak. Az online tévé már megjelenése napján nagyot szakíthat: tartalomszolgáltatói között tudhatja ugyanis Viacom legütősebb csatornáit.

Az MTV-t, a Second Life-hoz hasonló virtuális Laguna Beach projekttel, az összes valóságshow-t (Beavis & Butthead, Real World, Punk'd, My Super Sweet Sixteen), a Comedy Central egyes produkcióit, a Nickelodeon rajzfilmcsatornát, az MTV2-t, a VH1-t, és a Paramount Pictures-t feature mozi filmekkel. Tavaly decemberben Friis saját blogján mutatta be a legújabb fejlesztést: "Valójában egyszerű dologról van szó" - írta. "Megpróbáljuk összehozni mindazt, ami a tévében és az internetben a legjobb. Úgy gondoljuk, hogy a TV minden idők legerősebb tömegmédiája, amit sokan imádnak és sokan gyűlölnek is. Szeretjük a képi gazdagságot, a lenyűgöző történetmesélés lehetőségét, és a kiváló minőséget, amit a televíziós eszközökkel megteremthetünk. Utáljuk viszont a linearitást a szabad választás lehetőségének hiányát, egy csomó más fogyatékossággal együtt, mint amilyen a keresés lehetőségének hiánya." A TV jelenlegi formájában elavult - teszi hozzá a Skype egykori ötletgazdája. Semmi sincs meg benne, amit az interneten megszoktunk: a taggelés, a felhasználók ajánlói, a kommentek, stb. Lehet akár 500 csatorna a televíziónkban, gyakran semmit sem találunk, ami érdekelne. Ezen akarunk változtatni."

 jscreen

A népszerű internetes telefon fejlesztőinek van mit befektetni az új projektbe: a Skype-ot 2.6 milliárd dollárért adták el az eBaynek tavaly. Az idén decemberben startolt projekt beta verzióját jelenleg tesztelik egy 6000 résztvevőből álló közösség közreműködésével. Ide kattintva Ön is jelentkezhet a tesztcsapatba.

razo | 2007.02.22. 18:31 | link | Komment | Megosztom

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.