Magyar munkákat is várnak az illusztráció svájci ünnepére

Idén Zürichben rendezik meg az Illustrative grafikus művészeti és illusztrációs fesztivált, ahová a szervezők magyar fiatalok munkáit is várják. A Kultplay címére eljuttatott magyar nyelvű felhívásból kiderül, 30 eurós nevezési díj ellenében összesen 8 analóg, vagy digitális munkával lehet jelentkezni a kortárs illusztráció, grafika, animáció, könyvművészet és audiovizuális illusztráció vezető európai fórumán szervezett versenyre.

A Swatch támogatásával meghirdetett Young Illustrators Award 2008 pályázatra 20 és 40 év közötti tehetségek jelentkezését várják. A győztes anyagokból októberben szerveznek kiállítást, a zsűriben ott lesz Julius Wiedermann, az Illustration Now kiadója, és Russel Cobb világhírű illusztrátor is, aki rendszeresen dolgozik a Time és a Guardian magazinoknak, de ő készíti a British Airways, a Forbes magazin és a British Telecom kreatív anyagait is.




Nemcsak illusztrátor verseny lesz, több mint 60 művész 400 friss alkotását is bemutatják az Illustrative-on, évről évre inspiráló sűrítményt adva az aktuális grafikus művészetből. Két héten keresztül ülik az illusztráció ünnepét Svájcban, ezen belül lehetőség nyílik a fiatal tehetségek felfedezésére, a véleménycserére, új technológiák megcsodálására és elfeledett stílusok újbóli felfedezésére is.

A partik, filmprogramok és konferenciák mellett az Illustrative központi eseménye egy nagykiállítás lesz, ahol 25 kortárs sztárillusztrátor mutatja be a grafikus design, a képregény, a könyvművészet és az animáció szerepét a grafikus művészetekben. A fesztivál weboldaláról letölthető egy magyar nyelvű .pdf dokumentum is, melyben a pályázati feltételek és szabályok olvashatók (ha esetleg művésztanárai, vagy a hazai kultúrintézmények elfelejtettek volna szólni a lehetőségről).



(A képek tavaly készültek Berlinben)
 

razo | 2008.04.14. 13:16 | link | Komment | Megosztom

kult installáció design

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.