Kijutottunk Kanadába

Speak, a magyar rapper tudta nélkül hazai bloggereket támogat, avagy hogyan jutottunk milliós hallgatósághoz Kanadában, a vicces angolsággal beszélő bőrjakós YouTube sztárnak köszönhetően?
Nos, Drew Liefheit Magyarországon élő amerikai újságíró évek óta saját podcastot futtat Budacast címen, ahol sorra veszi a helyi nevezetességeket, ételeket, italokat valamint kulthelyeket, interjúkat készít és bemutatja őket a közép európai országba érkező külföldieknek. A remek guide szerkesztője időnként ún. magyar kulturális sajátosságba botlik, s ha már, úgy gyorsan lerádiózza azokat is.
Nemrég például feldolgozta a tegnapelőtt legviccesebb magyar pszeudo-médiahekkjét, a kvázirapper, Speak sikersztoriját a YouTube univerzumban. Újszülötteknek itt az inkriminált klip, amit a hazai zeneipar élmunkásai sajnos nagyon is komolyan, valós produktumként készítettek, a globális közösség pedig tele pofával röhögött rajta hetekig.

A Budacast szerzője abban a megtiszteltetésben részesített, hogy bennünket kért fel az eset kommentálására, majd a készre vágott anyagot saját blogja helyett ez alkalommal az országos kanadai CBC rádiónak küldte el, ahol le is adták a Search Engine című műsorban.  Respect Dew, ja és Yeee, Come on!

razo | 2008.05.14. 18:08 | link | 1 komment | Megosztom

kult blog

dzs 2008.05.15. 18:22:56

neeem: jíkamón, gyí decrájt.

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.