Roham - Sziget Különszám

A Sziget történéseiről szokásunkhoz híven idén sem fogunk hírt adni, az esemény kapcsán megjelentetett Roham különszámot azonban nem hagyhatjuk ki.

A magazin első különkiadása az elmúlt évek legjobb alkotásain keresztül akarja közelebb hozni a fesztiválozókat a kortárs magyar képregényhez és irodalomhoz. A kétnyelvű, 80 oldalas best of válogatásban az eddig megjelent anyagok mellett sok újdonság is található, többek között Brazil-tól, Stark Attilától, Szöllősi Gézától. A magazint a Fésziget és a Sziget fesztiválon lehet beszerezni, addig is itt egy kis ízelítő.

soleado | 2009.07.30. 09:36 | link | 3 komment | Megosztom

comic

Simon macskája az óriás légy ellen

A macskák önfejűek, buták, kedvesek, rengeteg vicces dolgot művelnek és mindent tönkretesznek a lakásban. Épp mint Simon rajzolt macskája, aki most egy új kalanddal tér vissza. A téma: Macska vs. Óriás Légy.

Ha összeszámolnám a nettó nevetéssel eltöltött perceket, amiket a fenti küzdelem figyelése okozott az elmúlt évek alatt, biztosan kijönne annyi, hogy abból brit tudósok következtetéseket vonjanak le a macska egészségre gyakorolt jótékony hatására vonatkozóan.     

razo | 2009.07.29. 11:30 | link | 3 komment | Megosztom

Best of uborkaszezon 2009

Become Successful on the Internet in 3 Steps, 540 Most Useful Twitter Apps, 25 Inspiring Examples of Sign-Up Pages, 7 true stories that prove the airlines hate you - mondtuk már, hogy kevés idegesítőbb tartalmat tudunk a bestof listáknál? Főként ha azok Twitter apikról és nem dobozos jégkrémekről szólnak?

A hazai weben szerencsére nem olyan nagy divat a listagyártás, de mi azért összehozunk egyet: 3 téma az idei uborkaszezonban, amin bosszankodni lehet:

1. Terézvárosi csendrendeletről szóló ostoba cikkek

2. Blog.hu-s bloggerigazolvány poén körüli OMFG hiszti

3. VIP sávot nyitnak az M0-s autópályán a Forma1-re érkező VIP vendégek részére

Haladjuk sorban:

1. Szomorú, hogy a témában megjelent cikkek:

a. elfogultak, mert az újságírók is szeretnek kocsmába járni

b. A problámát "unatkozó és rosszindulatú nyuggerek vs. európai értelemben szórakozó fiatalok" szintén tálalják a valós helyzet feltárása helyett, miszerint:

- a helyi maffia a legalapvetőbb hangszigetelési eljárásokkal sem szarakodik, emellett bár törvény mondja ki, hogy kéne, tesznek arra is, hogy az utcán vendégeik üvöltve hánynak a portájuk előtt

-- a kerület hangulatos kávézói és kocsmái mára szinte kivétel nélkül zenés szórakozóhellyé változtak, miközben lásd: b./-

--- a rendőrség egyáltalán nem bünteti meg az éjjel háromkor tilosban parkoló, autóban tovább bulizó, motorhangot tesztelő, részeg BMW tulajdonosokat, ezzel szemben állítólag elvitték az egyik Nagymező utcai helyről a kiküldött zajfelmérőket

---- törvény szabályozza ma is a megengedhető zajszintet, Európa minden nagyvárosában létezik hasonló törvény (és a pubok 11-ig tartanak nyitva)

----- az egész egy hatalmas hoax, amit a helyi önkormányzat és a vendéglátósok együtt eszeltek ki azért, hogy ősi magyar szokás szerint később egy enyhébb változatot könnyebb legyen bevezetni, és Verók exgyanúsított is jó arcnak tűnjön.

2. A bloggerigazolvány kétségkívül a nyár poénja, érdekes, hogy az Index hasonló akciói rendre megnemértésbe ütköznek. Ezek jól ellenpontozzák egyébként a rendre megértésbe ütköző bulvártartalmat és fenntartják az Index kult szerepét a sajtóban, ugyanakkor rávilágítanak arra is, hogy rémisztő humortalanság szorítja jeges marokkal a magyarság jelentős részét. Aki a bloggerigazolványt komolyan veszi, az bizony nagyon félelmetes ember lehet. Ebben az országban egyébként hagyományosan az számít nyári médiahumornak, amikor a Híradóban Ujhelyi István felhajtott öltönynadrágban áll a Balatonban térdig és az angolnapusztulásról nyilatkozik Dombóvári Gábornak.  

3. A Forma1 eleve olyasmi, amihez itt a Kultplaynél csak gumikesztyűben nyúlunk, de a legendásan balesetveszélyes M0-s út leállósávjában nyitott VIP sáv azért elérte az ingerküszöbünket. Nyilván 160-nal illik majd közlekedni rajta, hogy a rántottcsirke fogyasztó, dugóban araszoló nem fontos néző izzadt arcába csapjon az ezüst villámok forró menetszele. Romlandó kurvák, politikusok és maffiózók gyors szállítására ideális egyébként Mogyoród és Budapest között.

razo | 2009.07.24. 11:27 | link | 11 komment | Megosztom

Tim Burton: Alice Csodaországban trailer

 

Tim Burton nyilván élete fő művének tartogatta, reméljük nem vonul vissza hobbi sírásónak Yorkshire-be a 2010 márciusi bemutató után. Készül az Alice Csodaországban Burton változata, egy ideje hivatalos fotók is felbukkantak a neten a szereplőkről. Meg lehet nyugodni, Johnny Depp természetesen főszerepet játszik a feldolgozásban.

(Tim Burton verseskötete tavaly megjelent Magyarországon is, a tesóm kapta karácsonyra egy barátjától. A címe, naa, a címe? - Tim Burton: Rímbörtön. Timbörtön-rímbörtön, irgum-burgum, Magvető Kiadó!)

Felgyorsult világunkban nehéz eldönteni, hogy vajon a produkciót jegyző Disney marketing szempontok miatt csak eljátssza a hülyét, vagy csakugyan az. A YouTube-on ugyanis előbb rejtélyesen megjelent, majd villámgyorsan el is tűnt a film hivatalos trailere, a Mashable szerint a Disney levetette az összes másolatot a videómegosztóról. Ez persze inkább reklámnak jó, mert most biztosan egy csomó más blogon is posztolják a trélert, és velünk együtt írják: nagyon várjuk már a jövő márciust!

razo | 2009.07.23. 13:05 | link | Komment | Megosztom

videó média kult film

A nyolcadik te magad légy

Nagy a meleg, ráadásul most ebédeltem egy egészen kiváló harcsapaprikást kapros túróscsuszával a Kálvin Caféban 980 forintért, szóval elnézést a fenti címért. Tény mindenesetre, hogy a Newlayer designer/designblog beválasztott bennünket a nyolc legszebb headerrel rendelkező magyar blog közé, amiért a kredit Borogdai Zsuzsi grafikusművésznek jár. Illusztris társaságba keveredtünk, annyi szent. Köszönjük az elismerést, most pedig back to hard work.

razo | 2009.07.14. 14:45 | link | 3 komment | Megosztom

Michael Jackson tribute mix a Tiloson

Nyilván vannak, akik megnézték MJ temetését Ördög Nóra tolmácsolásában. Ez nem baj, olyanok is vannak, akik parlamenti közvetítést néznek, meg akik mindenféle élő rovarokat tesznek a szájukba, és lassan, a nyelvükkel forgatva elharapják őket.

A múlt század legnagyobb pop ikonjának halála nyilván bennünket is érdekel, és nemcsak azért, mert a művész összes közszereplése és videoklipje mérföldkő a maga területén. Jackson zenéi (és a belőlük készült remixek) jók, és mi szeretjük a jót. Elbúcsúzunk hát mi is a hátrafelé járás királyától mégpedig Carlos, egy Tilos Rádiós DJ segítségével, aki Július 2-án csodálatos mixet helyezett el a csatorna podcast oldalán.

Hallgassa Carlos gazdag tribute mixét teljes hangerőn, elevenítse fel saját MJ emlékeit!

Carlos Tilos Mix 2009. 07.02.

razo | 2009.07.07. 22:37 | link | Komment | Megosztom

zene

Instant fotók kortárs szemmel

Annak idején az volt a nagyszerű a Polaroid gépekben, hogy csupán egy percet kellett várni ahhoz, hogy meglássuk és kezünkben tarthassuk a kész fotót. A digitális képalkotás korában ez az egy perc örökkévalóságnak tűnik, az instant fotók ma mégis legalább annyira népszerűek mint harminc éve.

space night rockers | 2009.07.03. 11:43 | link | 6 komment | Megosztom

kiállítás fotó

Kultplay díj a legőszintébb hirdetésnek

A metróban fotóztam tegnap telefonnal ezt az óriásplakátot. Akár azt is ráírhatták volna: "kérjük, ne vásárolja meg termékünket, hiszen bizonyára csalódni fog!" Kár, hiszen az ötlet remek, láthatóan a túlbuzgó ÜGYFÉL számlájára írhatjuk, hogy a hirdetés így dekódolható: "A Héra Prémium termékcsalád színválasztékában biztosan nem találom meg azt az árnyalatot, amit keresek. Jobban teszem, ha inkább más gyártók kínálatából választok, hiszen határozott elképzeléseim vannak, ez a termék pedig jól láthatóan nem kínál megoldást számomra"

Hogy miért? Építsük fel fejben a hirdetést! Adott egy fehér falfelület, rajta a legfontosabb kreatív elem, a padlizsánban végződő festőhenger. A zöldség színe sajátos, képzeljük el, hogy pont ilyet keresünk. Nem püspöklila, monoklilila, vagy céklalila falat szeretnénk, hanem kicsit feketés árnyalatú, fényes mélylilát, éppen olyat, amilyet a természet kevert a fokhagymás szendvicskrém formában legfinomabb tökfélének.

razo | 2009.07.01. 11:13 | link | 15 komment | Megosztom

Kinetikus hanginstalláció kizárólag geekeknek

Vegyél egy tucat plüssállatot, fejtsd le róluk a plüsst, kösd össze a kábeljeiket, és várd meg, mit mondanak a művészetről. Röviden ez a lényege Juhász Márton András, Kovács Gergely, Matúz Melinda és Sterk Barbara közös hanginstallációjának. Az alkotók manipulált plüssjátékokat kötöttek rá a Twitterre, nehogy kimaradjanak a népszerű közösségi alkalmazás nyújtotta élményből. A hekkelt skeletonok szavakká formálják és megosztják egymással az aktuális bejegyzéseket, melyek természetesen minden esetben a művészetről szólnak.

Deák Erika Galéria
Bp. Jókai tér 1.
június 30. - július 25.
szerda – péntek 12 – 18 óra
szombat 11 – 16 óra

soleado | 2009.07.01. 10:21 | link | Komment | Megosztom

kiállítás installáció geek

h i r d e t é s
CriticalMass 2008.04.20.